Vinter i Argentina

Ar inte riktigt som vintern i Sverige. Vi har nu tagit oss en bit upp i Patagonien aven om vi har en bra bit kvar till Buenos Aires. Vi marker det bland annat pa att temperaturen nu ar upp i sommarvarme och att det har borjar vaxa trad igen. I dag har vi haft 20-25 grader varmt vilket ar lite for mycket eftersom vi inte gor avkall pa att ha pa oss vara MC-stall. Men man ska inte klaga, tidig sommar med temperaturer sa man gar i kortbyxor och vi laser December pa almanackan, inte illa. Vaxtligheten ar som sen var eller tidig sommar med angar av blommande lupiner och nagon slags guldregn. Det blommar overallt och faglarna har fullt upp med att kvittra och sjunga, ganska trevligt faktiskt.

Anderna

Vi kor mellan nationalparkerna och har hittat tillbaka till Anderna. Topparna borjar klattra upp pa drygt 2000 meter och vagarna har borjar svanga igen. Vi kommer att folja Anderna och Chilenska gransen hela vagen upp till en bit norr om Santiago – Buenos Aires for att sedan vika av mot Buenos Aires over Pampas. I alla fall om det gar som planerat.

Variation

Vi varvar Bed and Breakfast stallen av lite lyxigare snitt med enkla hytter och talt och har gjort sa de senaste veckorna. En ganska bra koncept faktiskt for det gar at att variera sig, exempelvis ater vi alltid pastarora nar vi lagar sjalva och emellanat vill man ha en god kottbit pa en restaurang och man sover alltid battre i en sang i stallet for ett hart liggunderlag (jag borjar nog bli gammal).

Hade bra hemma i vinterkylan, jag langtar inte dit!!!

/Tommy

Bilder:

Blog Image

Badet vid gardagens taltplats

Blog Image

En liten fors vi hittade pa promenaden i gar.

Blog Image

Botanisten Anders gor en narmare artbestamning. Han hittade en albinovariant av det gula.

Blog Image

Forstar ni varfor jag trivs?

Blog Image

Dessa tva krabater var det forsta jag sag nar jag tittade ut fran taltet i morse. De ar inte tama sa de forsvann bara man borjade vasnas.