Tigre

Pa vagen till Buenos arires stannade vi i den lilla staden/ fororten Tigre som ligger vid deltat till ut mot Rio de la Plata. Omradet i och runt Tigre ar Buenos Airesbornas rekreationsomrade med sommarstugor, hotell och vandrarhem ute pa oarna i deltat och roddklubbar overallt dar man har otroligt vackra och smackra roddbatar i tra som man med visst dodsforakt ror pa kanalerna mellan oarna.

Det som gor det hela farligt ar att det finns massor av motorbatar som bara verkar ha ett lage pa gasreglaget – fullt.

Platsen ar mycket vacker och vi passade att aka en tur ut i deltat innan vi akte in mot vandrarhemmet i huvudstaden

Buenos Aires ….

Ar en av varldens storsta stader med 11 miljoner innevanare sa man behover aldrig kanna sig ensam!! Det marks att staden ar 11 ganger storre an Stockholm. Vi har bokat in oss i ett vandrarhem i den gamla delen av staden med massor av fina hus och restauranger overallt men det det finns inga affarer har vilket blev ett problem i gar nar bade Anders och jag behovde kopa pa oss lite hela och rena klader nu nar vi har kommit till civilisationen igen. Vi gick sakert en mil innan vi hittade affarsgatan. Vi borjade dagen med att ga at fel hall och det enda vi hittade var en stor loppmarknad med gammal lump till klader. Naval det hel redde ut sig sa nu har jag bade skjortor, t-shirts och en ny resvaska som jag skall ha nar jag aker hem

Transporter

Transporten hem av motorcyklarna ar inte ordnad annu men Anders har fixat en kontakt har som i gar borjade jobba med att fa hem vara motorcyklar via bat till Goteborg. Vi har raknat med en del strul med detta och det ar av den anledningen som vi ar har en hel vecka innan Anders aker hem. Just nu star hojarna i ett stort parkeringshus och det ar nastan sa man onskar att de blir stulna sa slipper vi strulet med hemstransportensmiley

Mitt pass haller dessutom pa att falla i bitar sa jag skall ta mig till Ambasaden i dag for att fixa ett nytt annars blir det nog problem att transportera hem mig med.

Fran en Svensk som langtar hem till kylan for har ar det for varmt.

/Tommy

Bilder:

Blog Image

Turbatar i Tigre. Visst ar de vackra?

Blog Image

Frukt och prylmarknad i Tigre.

Blog Image

Roddklubbarna har rals i marken for transport av deras batar fran bathuset till vattnet.

Blog Image

Bensinstation

Blog Image

Julhandel i varmen. Det ar drygt 30 grader i skuggan