Nytt pass

Mitt pass har borjat falla isar sa vi knatade upp till Svenska ambassaden i Buenos Aires i forrgar for att fraga om rad. Vi motte en mycket trevlig aldre dam som bekraftade att passet som det ser ut inte ar giltigt och att jag troligen kommer att fastna i passkontrollen om jag forsoker resa med det anda. Hon var faktiskt forvanad att jag kommit sa har lang som passet sag ut.

Sagt och gjort 1,5 timmar senare stegade jag ut ur ambassaden med ett provisorsikt pass och inte kostade det nagot heller eftersom det ar ett vanligt problem med passen fran Sverige. Det som kostade var ett telefonsamtal till Skatteverket for att fa dem att faxa over ett personbevis till Ambassaden och telefonkon kostade mig 100 kronor men det ar det vart.

Adjo till motorcyklarna

I gar korde vi vara sista 2 mil pa var resa till ett foretag som packlade dem infor sjotransporten till Sverige och forhoppningsvis Goteborg. Det var lite spannande att folja efter en liten Ford Fokus i den kaotiska trafiken men det gick bra bara man var lite frack och framfusig.

Ett par timmar senare skulle vi fixa fullmakter till transportbolaget sa att de kan fixa alla tullhandlingar mm utan att vi skall vara med overallt. Till detta skall kopia av passet vara med. En fullmakt ar inte lika enkel att fixa som i Sverige dar man bara behover tva vittnen utan har skall den registreras nagon sorts Notarius Publicus.

Nu stod vi plotsligt infor ett problem, for att tullen har skall godkanna ett pass skall vara utfardat for mer an ett ar sedan och mitt var bara en dag gammalt och dessutom provisoriskt. Mitt gamla var ogiltigt och dessutom hade ambassaden stampla tva hal genom parmarna och sjalva “passsidan”.

Det hela lostes med en stor portion frackhet.

Vi hade tack och lov tagit kopian av passet innan jag fixat det nya passet. Upp hos Notarius Publikus lamnade jag aldrig ifran mig mitt ogiltiga pass och var mycket hjalpsam, varje gang de ville se passet sa holl jag sjalv i det och dolde halen med fingrarna eller handen. Sa i slutandan fick vi en kopia som Notarius Publicus begraftade var samma som originalet och allt ar frid och frojd. Hur vi skall gora nar vi skall ha ut hojarna far bli ett senare problem.

Fira.

Att vi nu har kort farding skall givetvis firas sa vi stegade ivag till en lite lyxigare restaurang och at en 9-ratters maltid som bestod av allt fran odla till lamadjur och Chinchilla. Mycket gott och spannade med alla smaker.

Detta ar det 39,e blogginlagget som jag har skrivit under var resa langst den Amerikanska kontinenten. Det ar for tidigt att sammanfatta resa for det behover man fa lite mer distans till det hela.

Jag har inte tankt att sluta blogga annu utan jag kommer under kategorin Resan efter Resan att beratta om allt som kommer att handa nar vi har kommit hem, som hur vi far ut motorcyklar fran Svenska tullen i Goteborg mm.

Vi hors

/Tommy

Bilder:

Blog Image

Knivslipare.

Blog Image

Regeringsbyggnaden pa Placa de Mayo

Blog Image

Avlamning av Motorcyklar for packetering.

Blog Image

Julpynt i varmen

Blog Image

Vart favoritkafé i Buenos Aires.